Buitenspelen
  • 0 comments

Buitenspelen is gezond voor kinderen. Bewegen op een natuurlijke manier helpt om op normaal gewicht te blijven, het bevordert de lichamelijke motoriek en het leert kinderen op jonge leeftijd hoe met elkaar om te gaan. ‘Gewoon’ buitenspelen maakt kinderen sociaal sterker.

Nederlandse ouders vinden buitenspelen voor hun kinderen ook belangrijk.IMAG0887 2

BSO De Geelwitjes vindt het ook erg belangrijk en heeft dan ook bewegen en buitenspelen hoog in het vaandel. We stimuleren de kinderen dan ook om lekker samen buiten te spelen of te sporten. We gaan vaak naar het bos, strand of de speeltuin. Hier worden de kinderen of helemaal vrij gelaten of we gaan een leuk spel doen (bijvoorbeeld ” levend stratego” ).

Op de BSO is er genoeg te doen buiten. we hebben een groot terrein waar de kinderen met allerlei buitenspeelgoed kunnen rijden en spelen. Natuurlijk maken we gebruik van de grote sportvelden op ons terrein. Er worden verschillende sporten aangeboden door onze eigen sportbegeleiders. Denk aan hockey, voetbal, rugbu, speedminton, ultimate frisbee, knotshockey en nog veel meer.

Met al deze leuke activiteiten vinden de kinderen het leuk om buiten te spelen!

Share Social

About the Author: Marco Hos